Archívy Listopad 2015

Nevíte si rady se špinavým kobercem?

I přestože je nabídka podlahových krytin v současnosti velmi pestrá a nabízí hned několik materiálů a různých technologií pokládky a stále jsou vyvíjeny nové druhy, majitelům pražských bytů nejvíce vyhovuje podlaha, která je považována za tradiční – koberec. Koberce si i přes velkou konkurenci drží velkou popularitu a zejména v bytech patří k nejžádanějším. Jenže se také řadí mezi podlahové krytiny, které se snadno zašpiní, rychleji opotřebují a velmi složitě čistí. Také si nevíte rady, jak si poradit se špinavým kobercem?

Více..

Nejvhodnější matrace do postele: Jak vybírat, jaké jsou trendy?

Vybíráte novou matraci do postele? Pravděpodobně pro vás bude velmi důležitým kritériem cena a také vzhled. Obojí je samozřejmě důležité, ale měli byste se soustředit také na její parametry. Abyste si vybrali správnou zdravotní matraci, musíte brát ohled také na její rozměry a výšku, materiál, z něhož je vyrobena. Dále složení jádra, materiál použitý na potah.

Více..

Zimní pneumatiky pro vaši bezpečnost

Ani konec léta nemusí znamenat konec vašich rodinných výletů. Návštěvy muzeí, zámků nebo hradů mohou pokračovat dál. Jen nesmíte zapomínat, že kromě teplých kabátů pro sebe si musíte pořídit také zimní pneumatiky pro vaše auto. Nejen proto, že pneumatiky s označením M + S nebo sněhové vločky předepisuje zákon, ale také proto, že tyto pneumatiky významně zvyšují vaši bezpečnost.

Více..

Vodu na zahradě je potřeba vypustit

Pokud patříte k městským zahrádkářům, kteří přes víkend nebo odpoledne v pracovní dny jezdí do zahrádkářské osady za městem realizovat svou touhu po vlastní zelenině a ovoci, nezapomeňte, že kromě sběru ovoce a podzimních prací vás čeká v tomto období ještě jedna úloha. Připravit se a zejména svou zahradu na zimu a mráz. Nejen stromy nebo políčka vyžadují svou péči před příchodem tuhé zimy.

Více..

Jaké rostliny a dekorace rozjasní a ozdobí panelákový byt v zimě?

K podzimnímu a zimnímu času neodmyslitelně patří i tradiční rostliny, které nám doma i venku dělají radost tehdy, když ostatní příroda spí. Některé z nich se staly symboly Vánoc. Jejich velká výhoda spočívá v tom, že se bez potíží vejdou do panelákového bytu, a to klidně i malé garsonky. Některé z nich můžete pěstovat v květináčích, jiné, jako jmelí, o kterém je tentokrát především řeč, stačí zavěsit nade dveře pro štěstí.

Více..

Jízda s GPS navigací je bezpečná

Autoatlas v knižní vazbě byl neklamným poznávacím znamením každého zkušeného řidiče v minulosti. Mnozí řidiči ho měli v kastlíku před spolujezdcem, někteří „provokativně“ na platu pod zadním sklem. Před každou delší cestou do neznámých končin tehdejší republiky důkladně nastudovali směrování tras a někdy i průjezdy velkým městem. A v případě zabloudění zastavili u chodníku, ještě jednou se podívali do mapy nebo se zeptali kolemjdoucích obyvatel. Umíte si představit takovéto cestování dnes?

Více..

Připraveni vyrazit na hory?

Milovníci zimních sportů uvítali poslední změnu počasí a výrazné ochlazení, které slibuje brzkou dávku bílé pokrývky. Svahy se pokryjí sněhem a lyžaři vyrazí za prvními zimními radovánkami. Už jste zkontrolovali svoji výbavu, je vše v pořádku? Je nejvyšší čas na drobné opravy nebo doplnění lyžařské výbavy, sezóna lyžování začíná. Před námi je několik měsíců pobytu v bílé stopě nebo sjíždění svahů.

Více..