Myslíte si, že vám chci namluvit, že jedením pečeného kuřete se zahřejete? Je pravdou, že část energie z přijaté potravy spotřebuje naše tělo na svůj ohřev na stabilní teplotu kolem 36 °C, ale měl jsem na mysli něco celkem jiného. Ti, kteří bydlí v pasivním domě, už ví, o čem mluvím. Protože pasivní a nízkoenergetické budovy mají skutečně malou spotřebu energie na topení a v podstatě na to stačí i elektrická nebo plynová trouba a příprava nedělního oběda.
pečení tagged posts
Nejčastějším důvodem pro výměnu starých oken nejen v paneláku je jejich těsnost. Paradoxně je těsnost nových oken i nejčastější příčinou nových problémů, které se objeví po jejich výměně. Ani v předvánočním čase, který poznamenává intenzivně pečení a vaření, byste na to neměli zapomínat. Nezapomínejte větrat.
Při ...
číst dáleZatímco při běžném pečení se těsto zadělává za pomoci kvasnic, koupených v obchodě, při pečení kváskového chleba je to trochu jiné. Základem nejsou ani čerstvé ani sušené kvasnice, ale žitný kvásek. Navenek mezi nimi není rozdíl, vytvářejí nadýchané těsto pomocí bublinek, ale proces je rozdílný a proto i výsledek je jiný. Žitný kvásek nelze běžně koupit v supermarketu, zato si jej můžete připravit sami doma. Je to docela jednoduché.
Mrazák je součástí výbavy snad každé domácnosti. Umožňuje bezpečně uskladnit potraviny v době, kdy jsou dostupnější. Buď jako nakoupené v akci nebo z domácích zdrojů. Ať už po zabijačce nebo po sklizni ovoce a zeleniny. Během provozu mrazničky se však v ní postupně vytváří vrstva ledu, která snižuje účinnost, tedy zvyšuje spotřebu elektřiny a také zmenšuje využitelný prostor. Proto je třeba někdy mrazničku odmrazit.
číst dáleKdy jste si naposledy s partnerem a dětmi sedli ke společnému jídlu a vychutnávali si nejen pokrm, ale i příjemnou chvíli? Většina zaměstnaných lidí přes týden na to nemá čas a každý jíme v závodní restauraci nebo v bufetu. Proto využijte víkendové dny a připravte si doma něco dobré pro jazýček i duši. S kvalitním vybavením do kuchyně to zvládnete snadno a rádi.
číst dáleKdyž se řekne svatý Martin, většina z nás má jeho svátek 11. listopadu spojený s prvním sněhem. Říká se přece, že svatý Martin přijede na bílém koni, což neodvratně signalizuje, že se už blíží zima.
číst dáleOslava narozenin je v současné době jednou z mála příležitostí, kdy se sejde celá rodina. Důležité samozřejmě je, aby si oslavu nejvíce užil samotný oslavenec, ale po celý průběh této akce by mělo být připraveno příjemné prostředí pro všechny zúčastněné. A pokud plánujete oslavu, která bude probíhat přes oběd, měli byste připravit lahodné menu. Máme pro vás tip, jak menu nakombinovat.
číst dáleStěhujete se do nového bytu? Chcete si do nové kuchyně pořídit i nové nádobí? Nebo je vaše staré nádobí již opotřebované a vy hledáte vhodnou náhradu? Ať už máte důvod jakýkoli, určitě chcete, aby vaše nové nádobí něco vydrželo. Jenže nabídka je tak široká, že není zrovna lehké se v ní vyznat. Na trhu najdete nejrůznější materiály, design či velikost. Pokud nevíte kudy kam, pak jste na tom správném místě. V následujícím článku vám poradíme jak na nákup nového nádobí a jak se vyznat v jednotlivých materiálech.
číst dáleSlyšeli jste již od známých, že si chleba pečou doma? Nechce se vám chodit každé ráno do samoobsluhy pro chléb? Také si upečte chléb doma. A navzdory reklamě i známým, nepotřebujete na to kupovat pekárnu. Když už se rozhodnete doma péct svůj chléb, rovnou si pečte ten nejzdravější, který lze doma upéct. Upečte sobě i rodině kváskový chléb.
číst dáleTrendem posledních let jsou otevřené prostory. Volné propojení kuchyně a obývacího prostoru s jídelním koutem realizují mnozí lidé i při přestavbě panelákových bytů, nejsou už jen výsadou velkých rodinných domů. No odstranění stěny mezi kuchyní a zbytkem bytu vyžaduje montáž zařízení, které odstraní pachy a páru, vznikající při přípravě jídel na sporáku i v troubě.
číst dále
Nejnovější komentáře