sport tagged posts

Zahrajte se s míčem i na sídlišti

Možná si z minulosti pamatujete, jak na téměř každém panelákovém sídlišti bylo malé hřiště. V podstatě vyasfaltovaná plocha, vybavená dvěma brankami. Děti z okolních domů si zde mohli zahrát fotbal nebo jinou míčovou hru, byli blízko domova, pod dozorem rodičů a při sportu uvolnili přebytečnou energii. Je možné takto sportovat i dnes?

číst dále

Sezónní úklid

Je zde teplejší část roku, období letních sportovních aktivit. Lyže a snowboardy měníme za koloběžky, kola a ti otužilejší za lodě, poznáváme přírodu z té barevně pestřejší stránky. Nemusíme se dlouho oblékat do teplých overalů, stačí lehké tričko a kraťasy a vyběhnout ven. Nezapomněli jste však při té letní rozpustilosti uklidit zimní sportovní vybavení do sklepa, abyste měli v bytě pořádek?

číst dále

Připraveni vyrazit na hory?

Milovníci zimních sportů uvítali poslední změnu počasí a výrazné ochlazení, které slibuje brzkou dávku bílé pokrývky. Svahy se pokryjí sněhem a lyžaři vyrazí za prvními zimními radovánkami. Už jste zkontrolovali svoji výbavu, je vše v pořádku? Je nejvyšší čas na drobné opravy nebo doplnění lyžařské výbavy, sezóna lyžování začíná. Před námi je několik měsíců pobytu v bílé stopě nebo sjíždění svahů.

číst dále

Cykloturistika – panelákový sport

Bydlení v paneláku má jednu velkou výhodu. Nemusíte se o svůj dům starat, to je úkol správce. Na druhé straně vám po práci pasivní odpočinek u televizoru nemusí stačit. Pokud toužíte po aktivním pohybu venku, ale procházet se po blízkých parcích vám nestačí, máme pro vás tip: Zkuste s rodinou cykloturistiku! Zažijete společné chvíle a přitom můžete poznat krásné kouty i dál od vašeho sídliště a také uděláte i něco pro své zdraví.

číst dále

Montované rodinné domy Obelix

Byt ve městě je ideální řešení pro mladou začínající rodinu. Kromě uklízení nejsou žádné starosti a je čas věnovat se kariéře nebo po práci přátelům. Malý byt s nízkými náklady na bydlení pro přespání stačí, zejména když jsou víkendy věnovány výletům a sportu. Ale když přijdou děti, rodina se rozroste, rázem se z výhod stávají omezení. Jak vyřešit bydlení pro rozrůstající se rodinu?

číst dále
telocvična v bytě

Zařiďte si tělocvičnu v bytě

Místo rotopedů jsou nyní hitem cyklistické a crossové trenažéry. V malém bytě však dobře uplatníte i klasiku – jednoruční činky. Nezaberou místo, nedělají hluk a neničí podlahu. Pokud se ale chcete dostat do celkové kondice a spálit tuky, měli byste sáhnout po náročnějších pomůckách.

Ty ale často podléhají měnící se módě. Dříve byly populární rotopedy, dnes je to jinak. Cyklistické trenažéry lépe napodobují cyklistiku, crossové trenažéry procvičí celé tělo najednou a proto by a mohly zdát lepším řešením. Jenže ne vždy je to tak.

Menší...

číst dále

Jaký sport?

Tělo člověka je stvořeno k pohybu. Pokud jej nepoužíváte, pokud se nehýbete, tělo zakrní a přestane vám sloužit. Hýbat se můžete v práci, ale pokud fyzicky nepracujete, jen sedíte, jistě jste poznali, jak dokáže takové tělo bolet. Proto je sport pro městského člověka způsobem, jak si udržet dobré zdraví, dobrou kondici a dobrou náladu. A nemusí jít vždy o sport výkonnostní nebo vrcholový.

číst dále