Archívy Březen 2014

Neseďte zády ke dveřím

Nízkoenergetické rodinné domy na klíč

Nároky na bydlení se v současné době hodně zvyšují. Snad každý, kdo uvažuje o tom, že si postaví nový dům chce, aby ho stavba stála co možná nejméně. Současně ale chce, aby byl jeho dům úsporný. Až donedávna toto bylo téměř nesplnitelné. Situace se ale změnila, protože díky moderním materiálům je dnes možné postavit nízkoenergetický dům i za méně než 1 milion korun. Co může takový dům nabídnout a proč patří mezi nejoblíbenější varianty?

Více..

Jak vyladit ložnici v paneláku: Nebojte se malého prostoru

Pokud máte velký byt a hodně peněz na kontě, je zařizování vašeho obydlí opravdovou radostí. Jenže každý nemá takové štěstí. Někdo je omezený rozpočtem nebo malými prostory panelákového bytu, někdo se potýká s oběma problémy. I tak si ale můžete se vším úspěšně poradit a vytvořit si i v paneláku útulnou ložničku, do které se budete po únavném dni rádi vracet.

Více..

Vidět a přitom nebýt vidět: Jak zakrýt kuchyňská okna?

Kuchyň je centrem vašeho bytu. Trávíte v ní obrovské množství času. Připravujete zde jídlo, někdo při tom po očku sleduje televizor nebo poslouchá hudbu. Tato místnost se stává duší vašeho bytu. Proto z ní také potřebujete vidět ven, ať už na ulici nebo do dvora. Vidět a zároveň nebýt viděn. Tedy mít volné okno pro dobrý výhled a přitom zároveň uhnout zvědavým pohledům. Jak tento kompromis vyřešit? Pomůže vám dobrý výběr kuchyňských záclon.

Více..