Neseďte zády ke dveřím

Nízkoenergetické rodinné domy na klíč

Nároky na bydlení se v současné době hodně zvyšují. Snad každý, kdo uvažuje o tom, že si postaví nový dům chce, aby ho stavba stála co možná nejméně. Současně ale chce, aby byl jeho dům úsporný. Až donedávna toto bylo téměř nesplnitelné. Situace se ale změnila, protože díky moderním materiálům je dnes možné postavit nízkoenergetický dům i za méně než 1 milion korun. Co může takový dům nabídnout a proč patří mezi nejoblíbenější varianty?

Co vlastně znamená nízkoenergetický?

Moderní nízkoenergetické domy musí splňovat hned několik poměrně přísných kritérií. Jak napovídá samotný název – jedná se o domy, které by měly ušetřit náklady na výdej energií. Nízkoenergetické domy jsou proto stavěny výhradně z moderních materiálů. Platí například, že pokud je dům klasifikován jako nízkoenergetický, nemělo by docházet k tomu, že bude spotřebováno více než 50 kWh energie na metr čtvereční za 1 rok. Tímto je dosahováno například použitím kvalitnější tepelné izolace.

Jak velký je nízkoenergetický dům do 1 milionu?

Je otázka, kterou si položí snad každý. Koupit funkční dům za méně než 1 milion totiž může znít trochu jako sci-fi. Žádná pouhá fantazie to ale není. Moderní nízkoenergetické domy do milionu dnes nabízí i několik společností. Jedná se většinou o domy s dispozičním řešením 3+1. Mohou být ale i menší. Vše záleží na konkrétním dodavateli.

Na co si dát pozor

Pokud se pro nízkoenergetický dům rozhodnete, dobře si vše promyslete. Je důležité dobře vybrat dodavatele. Hledejte proto reference, prohlédněte si vzorový dům. Chtějte vědět vše o materiálech, které dodavatel nabízí. Nízkoenergetické domy jsou většinou stavěny na klíč. Dejte si tedy pozor, aby byl při předání stavby řádně sepsán předávací protokol, ve kterém musí být vše do detailu popsáno. Slouží vám například jako podklad pro případné reklamace závad.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Trvalá reklama zde jen za 240 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup


Označení:  ,

Napište svůj komentář

Můžete použíty tyto HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..