Archívy Prosinec 2016

Hokaido ne pouze na ozdobu

Touto větou jsem odpověděl sousedce, se kterou jsme se vezli v neděli odpoledne výtahem v našem paneláku. Vraceli jsme se ze zahrady a v ruce mimo jiné jsme měli i pěknou oranžovou dýni. „Tuto nakrájíme na plátky a upečeme na plechu v troubě, bude z ní výborná pochoutka“, zakončila moje přítelkyně. A oba jsme si uvědomili, jak jsou lidé z města zcela odtrženi od skutečného života. Sousedka by z hokaido dýně udělala pěknou dekoraci na Vánoční stůl.

Více..

Domácí kancelář

Když se rozhodnete na základě vlastní úvahy nebo pod tlakem okolností opustit dosavadní zaměstnání a začít podnikat na vlastní pěst, v přípravné fázi rozběhu své firmy je výhodné pracovat z domova. V podstatě vám na to stačí počítač a mobilní telefon. Rozhodně to však neznamená, že byste měli mít kancelář na gauči.

Více..

Vychutnejte si přípravu jídla i stolování

Kdy jste si naposledy s partnerem a dětmi sedli ke společnému jídlu a vychutnávali si nejen pokrm, ale i příjemnou chvíli? Většina zaměstnaných lidí přes týden na to nemá čas a každý jíme v závodní restauraci nebo v bufetu. Proto využijte víkendové dny a připravte si doma něco dobré pro jazýček i duši. S kvalitním vybavením do kuchyně to zvládnete snadno a rádi.

Více..

Bezstresové Vánoce

Vánoce jsou svátky míru a klidu. Jsou svátky rodiny a štěstí. To se dozvíte z reklamních poutačů. Ve skutečnosti jsou Vánoce svátky shonu a konzumu. Nervy ze shánění dárků, starosti koho čím obdarovat a kde to sehnat a v neposlední řadě či vyjdeme s penězi. A zda stihneme nakoupit všechno exotické ovoce, majonézu, napéct koláče a uklidit celý byt, aby se všechno lesklo. To je skutečnost.

No nemusí to tak být.

Více..

Jmelí symbolizuje štěstí a lásku

K zimnímu času neodmyslitelně patří i tradiční rostliny, které nám doma i venku dělají radost tehdy, když příroda spí. Pokud vám na Nový rok ještě zbyde pár hodin volna, vydejte se na výstavu Rostliny vánočního času do pražského Toulcova dvora, která trvá až do 2. ledna. Poznáte ekologické středisko, kde můžete strávit chvíli času třeba s kamarádkou při povídání, nebo se spícím dítětem v kočárku. Ale my jsme se sem nepřišli projít, ale podívat se na rostliny nerozlučně spjaté se zimou a již proběhlými Vánocemi. Jednou z nich je i jmelí.

Více..

Zamrzl vám ostřikovač na autě?

Zima je pro motoristy nepříjemné období. Nejen, že se jezdí ve zhoršených podmínkách, ale občas přijde v noci mráz silnější, než jsme předpokládali a teploty klesnou pod úroveň odolnosti namíchané nemrznoucí směsi do ostřikovačů. Zamrzne nám kapalina v nádržce i v tryskách ostřikovače, hrozí poškození čerpadla. A navíc, s nefungujícím ostřikovačem nelze bezpečně jezdit, přes čelní okno bychom nic neviděli, když nám ho zahodí auto na silnici před námi nečistotami z vozovky. Co v takové chvíli dělat?

Více..

Zalévání v zahradě snadněji

Nyní se vám možná zdá zbytečné hovořit o zalévání rostlin v zahradě. Ale když přijde ten správný čas, budete mít málo času na něco jiného a tak je právě teď nejvhodnější období připravit si zahradní nářadí. Nebo upravit si ho tak, aby se nám s ním pracovalo snadněji a lépe. A jakou úpravu můžeme udělat na plastové polévací konvi na vodu?

Více..

I své auto připravte na zimu

Zima je tady, i když mrzne jen občas a jen v noci. Všichni řešíme topení v domácnosti, teplé oblečení a případné následky na nás, pokud jsme něco zanedbali. Mnoho lidí kašle a kýchá. Ale neměli byste kašlat na vaše auto, zaparkované před činžovním domem. Zejména pokud nejezdíte na něm každý den. Protože připravit auto na zimu neznamená jen přezout na zimní pneumatiky, abyste nedostali pokutu.

Více..