Jak zařídit novou kuchyň, aby se vám v ní dobře vařilo?

Kuchyně jsou v každé domácností místností, kterou využíváme nejčastěji. Jestli vám už vaše současná kuchyně nevyhovuje, rozhodně se vyplatí investovat do její rekonstrukce a nové realizace. Jenže jak vše naplánovat tak, aby kuchyně skutečně vyhovovala vašim potřebám? Čtěte dále několik základních rad a tipů, které vám při plánování jistě pomohou.

Základem jsou kuchyňské zóny

Každá kuchyně má originální dispozice. Velká, malá, rovná, do písmene L, do písmene U nebo i s ostrůvkem. Všechny ale mají jedno společné. Jsou rozdělené do několika zón, což vám potvrdí každé zkušené truhlářství. Konkrétně do čtyř. Jedná se o zónu přípravnou, zónu vaření, zónu odkládací a mycí.

Zóny na sebe musí správně navazovat

Aby bylo vaření ve vaší nové kuchyni skutečně pohodlné a efektivní, musí být zóny správně poskládané. Právě sestavení kuchyně podle zón má na kvalitu a efektivnost vaření velký vliv. Pochopitelně musí jít správné nastavení zón ruku v ruce s řemeslnou kvalitou nábytku a kvalitou spotřebičů.

Na začátku každé kuchyně musí být zóna přípravná. Ta začíná většinou lednicí, ze které vyndáváme potraviny na zpracování. Důležitá je velká pracovní plocha. Pak navazuje zóna vaření. Sporák, trouba, digestoř a plocha se zásuvkami na zapojení dalších kuchyňských spotřebičů a robotů. Následuje zóna odkládací, na které finálně upravíme hotový pokrm a servírujeme jej na talíře. Vše by mělo končit mycí zónou s myčkou a dřezem. Tip, jak vybrat baterii a dřez do nové kuchyně najdete zde.

Nechte si poradit

Zóny kuchyně na sebe musí správně navazovat, ale každý prostor má jiné dispozice a je potřeba řešit individuálně. S naplánováním si raději nechte poradit od specialistů v dané oblasti. A nábytek si nechte vyrobit na zakázku. 3D návrhy kuchyní podle nejnovějších trendů a kompletní odbornou realizaci nabízí například Truhlářství Marek Praha.

Označení:  

Napište svůj komentář

Můžete použíty tyto HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.