Archívy Červen 2017

Do zahrady dobře obutý

Správná obuv je pro lidi důležitá z několika pohledů. Měla by korespondovat s oblečením, které máme na sobě a také se situací, v níž se nacházíme. Tedy při výběru bot musíme brát ohled na situaci, pro kterou si obuv vybíráme. A také je důležité, aby nám v botách nebyla zima. Abychom nohy udrželi v teple a suchu a tím si zajistili zdraví. Nevhodná obuv může způsobit nachlazení. Takže máme boty do práce, pro volný čas, máme obuv na sport. Jaké boty jsou nejlepší do zahrady?

Více..

Opory pro keře do zahrady jednoduše

Některé okrasné keře a květiny, ale i ovocné keře se dokáží rozrůst do takové velikosti, že už neunesou svoji váhu a hrozí jejich zlomení či poškození. Potřebují pro svůj růst a naši radost z něj oporu. Někdy stačí zatlouct dřevěný kolík do země, někdy dva. Nebo zatlouct železnou trubku. No pokud chcete udělat řešení trvanlivé, pěkné na pohled a nenáročné na montáž, doporučujeme využít snadno dostupné díly, původně navrženy na stavbu oplocení. Bez nutnosti nákupu nebo půjčení drahého vybavení.

Více..

Tekoucí voda jako samozřejmost

Přijdeme domů z práce nebo z výletu, přezujeme se do domácí obuvi a zamíříme do koupelny umýt si ruce. Otočíme kohoutkem či pohneme pákou baterie a do umyvadla teče proud čisté vody. Když potřebujeme vykonat potřebu, stlačíme páku na nádržce splachovače a proud tekoucí vody nás zbaví odpadu natrvalo. Když jsme žízniví, vezmeme pohár, napustíme čistou vodu z vodovou a uhasíme žízeň. Samozřejmost? Ne vždy to tak musí být.

Více..

Zahradní kompostér z palet

Pro obyvatele paneláku nepředstavuje vlastní zahradní kompostér žádnou úsporu na poplatcích za smetí. No jako panelákovému zahrádkáři vám může kompostér přinést nejen dobrý pocit, ale především úsporu nákladů na provoz zahrady. A pak už se vyplatí kompostovat veškerý zahradní odpad a také zbytky nezpracované zeleniny či ovoce z domácnosti. A aby ani kompostér nepředstavoval vysoké náklady, využijte jednorázové palety, které se většinou ve firmách, které na nich dostávají zboží, likvidují. Do malé zahrady vám stačí čtyři, do větší šest kusů.

Více..

MT-nábytek eshop již neprodává

Ještě nedávno jste si na www stránce mt-nabytek.cz mohli vybrat u největšího českého a slovenského internetového prodejce nábytek a vybavení domu nebo bytu. Dnes už na eshopu nenakoupíte a facebookovou stránku si nepodíváte. Lidí zajímá, co se stalo a ty, kteří již zaplatili zálohu za svou objednávku, zda nábytek dostanou nebo jim vrátí peníze zpět. A kdy.

Více..

I pes potřebuje své místo

V každém bytě jsou prostory společné pro všechny členy domácnosti a potom zvláštní místa, která slouží pouze jednomu jejímu členu. Kuchyň a koupelnu máme společné, ale každý spíme ve své posteli. I v obývacím pokoji máme svá oblíbená místa, kde trávíme čas s knihou, časopisem nebo při sledování televize. A výjimkou by neměl být ani náš čtyřnohý miláček.

Více..

Vysavač nejen na popel

Vysávání patří jednoznačně k nejméně oblíbeným domácím pracím v rodině. Lidí, kteří vysávají rádi, je opravdu jen malé procento. Abychom si tuto práci co nejvíce usnadnili, kupujeme si co nejdokonalejší a co nejkrásnější vysavače. Ale kromě koberců a podlah v domácnosti občas potřebujeme vysát auto nebo domácí dílnu či garáž. A vzít tam náš domácí vysavač, to by nám naše lepší polovička asi nedopustila. Jak to vyřešit elegantně a levně?

Více..