Archívy Srpen 2016

Trápí vás vlhké zdi?

Problém vlhkého zdiva trápí možná víc objektů, než by se na první pohled mohlo zdát. Zatímco u nových staveb je vlhkost zdiva pouze otázkou čerstvosti stavby nebo poruchy při zakládání stavby, u starších budov je to výsledek používání méně kvalitních materiálů v minulosti nebo skončení životnosti některých konstrukcí. V každém případě je však třeba nadbytečnou vlhkost odstraňovat, aby se předešlo dalším škodám na stavbách a jejich interiérech.

Více..

Konec vlhkosti v koupelně

Na dvě místnosti si hospodyňky ve svém bytě obzvlášť potrpí. Jsou to kuchyň a koupelna. Čistota a hygiena obou přímo ovlivňuje nejen pohodu, ale i zdraví obyvatel bytu. Ale i přes zvýšenou péči hospodyňky její snahu o čistotu překazí vysoká vlhkost. Nezřídka je způsobena nevhodným stavebním řešením bytu, ale nejvíce ji ovlivňuje způsob užívání koupelny nebo kuchyně. Jak snížit nebo odstranit nadměrnou vlhkost v bytě?

Více..

Jak používat rychlovarnou konvici ve vedrech

Teploty venku pravidelně překračují třicítky a ani občasný déšť nedokáže vzduch ochladit na dlouho. Uvnitř bytů je stejně horko, i když se snažíme v noci důkladně větrat a vzduch ochladit. A pohodlí nepřidají ani kuchyňské práce. Vaření a pečení zvyšuje teplotu v kuchyni i celém bytě. Dokonce i příprava kávy nebo čaje má nepříznivý vliv na teplotu v bytě. Ale dá se to změnit jednoduchým opatřením.

Více..

Originální dárky

Každoroční stres z Vánočního nakupování dárků asi zná každý. Ne, že by nebylo z čeho vybírat. Obchody jsou plné zboží, ale trápíme se otázkou, komu jaký dárek koupit, abychom ho potěšili, ale aby byl dárek i praktický a hlavně, aby bylo jasné, že je to dárek do srdce. Stejnou situaci řešíme i při osobním výročí. Přitom řešení je jednoduché. Nekupovat unifikované dárky, ale darovat předmět, který je osobitý a určen výhradně jubilantovi.

Více..

Moderní koberce do moderního bytu

Když se řekne „koberec“, někdo si představí kancelářské prostory, pro jiného je to připomínka bytu jeho rodičů a jinému to evokuje starý panelák s kovralem v každém pokoji. Koberce mají své místo v bytech i dnes a nemusí se vždy jednat jen o zařízení ve stylu retro.

Více..

Rám pro každý obraz

Pěkný obraz dokáže zútulnit každý byt a dodat mu zvláštní atmosféru. Lesní cesta podzimním lesem vytvoří romantický prostor, malebná krajina s kostelíkem v pozadí nám připomene, odkud pocházíme. Ovocné zátiší udělá každou snídani v kuchyni krásnější. Ale každý obraz potřebuje svůj rám. Pokud získáte pěkný obraz, ale jeho rám vám nevyhovuje, dejte ho vyměnit.

Více..

Klimatizace do bytů

Když je člověk zdravý a chodí každý den do práce, neuvědomuje si, jak horko může být v panelákovém bytě během dne. V kanceláři funguje klimatizace a po návratu domů už slunce nepálí tak silně, že by se nedalo vyvětrat a pustit dovnitř chladný čerstvý vzduch. Jiná situace nastane, pokud uprostřed léta zůstanete doma pro nemoc či úraz. Horko vám na pohodě nepřidá. Řešení je přitom docela jednoduché.

Více..