Dobrý nůž na chleba

I ten nejlepší domácí chléb, na které na webu najdete několik receptů a pracovních postupů, můžete „zkazit“, pokud ho podáváte nakrájený tupým nožem. Aby váš chléb nejen dobře chutnal, ale i dobře na talíři vypadal, vyplatí se používat na krájení chleba kvalitní nůž. Několik druhů kuchyňských nožů jsem vyzkoušel, než jsem našel ten, s nímž se mi chléb krájí dobře a plátky se pak i lehce natírají například máslem.

Statistiky pojišťoven říkají, že nejvíce úrazů v domácnosti připadá na zranění způsobená tupým nožem. Chléb má tu vlastnost, že čerstvý může být podle svého složení měkký a starší, ale pořád jedlý chléb, je tuhý. Tedy pokaždé klade krájení jiný odpor.

Nuznachleba

Abychom neměli s krájením chleba problém, vyplatí se vyhradit na chléb a pečivo zvláštní nůž a nepoužívat ho na nic jiného. Dříve jsem používal klasický nůž s ostrou čepelí, kterou jsem pravidelně udržoval v perfektním stavu. Pak jsem ale zkusil nůž značky Banquet Savoy s dřevěnou rukojetí a zoubkovanou čepelí 33 centimetrů dlouhou. Dobře se drží v ruce díky dobře tvarované rukojeti a dobře a bezpečně s ním uříznu krajíc chleba čerstvého nebo i staršího. A manželka ho používá i na krájení veky na chlebíčky pro návštěvy, pokud jí dají přednost před naším kváskovým chlebem.

Nůž na chléb se zoubky má tu výhodu, že tvarované ostří není třeba ošetřovat a opětovně ostřit. Vydrží prakticky věčně a díky svým zoubkům bezpečně krájí. Chléb pak nemusí být zmačkaný a krajíce na talíři opravdu dobře vypadají.


Jak bude reklama vypadat?
-
Trvalá reklama zde jen za 240 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup


Označení:  

Napište svůj komentář

Můžete použíty tyto HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>