Jak vybrat pohovku do obývacího pokoje

Výběr pohovky nemusí být nutně považován za náročný proces zaměříte-li se na správné body, které by pohovka měla obsahovat. Pokud si s výběrem nevíte rady, nic se neděje. Každý vyniká v jiných činnostech. My vám poradíme, jak vybrat správnou pohovku do obývacího pokoje. Zaměřit byste se měli nejenom na kvalitu a design, ale také funkčnost. Pohovka by neměla být náročná na údržbu. Jedině tak docílíte snadného a rychlého úklidu, co se týče vámi vybrané pohovky. Pojďme se společně podívat na to, jak vybrat vhodnou pohovku, která potěší každého člena vaší rodiny.

Vybíráme pohovku do obývacího pokoje

V první řadě bude záležet na velikosti a materiálu pohovky. Kvalitní materiál je dnes úplným základem při výběru jakéhokoliv nábytku. To platí i u pohovky. Ideálním materiálem je například kůže. Ačkoliv je počáteční investice poněkud vyšší, vydrží vám bez problémů i několik let. Kromě toho se kůže velice dobře udržuje, a tak s tím nebudete mít sebemenší problém. Velikost pohovky se bude odvíjet od členů žijících v domácností. Každý člen by si na pohovce měl najít své místo, a to tak, aby se příliš netlačil na sedící osobu vedle sebe.

Mimo jiné se dnes lidé zaměřují také na design pohovky. I ten je pro většinu nakupujících důležitý a není se čemu divit. Každý touží mít designově krásnou pohovku, kterou mu bude každá návštěva závidět. Kožené pohovky vám vyrazí dech. Pokud máte zvíře a bojíte se toho, že na kožené pohovce budou vidět škrábance, strach již mít nemusíte. Každý škrábanec je originální a při správné údržbě nepůjde téměř vůbec vidět. Kožené pohovky jsou vhodné také do domácností s malými dětmi. Nemusíte se bát toho, že by vám pohovku děti nějakým způsobem zničili.

Jak pečovat o pohovku?

Nyní přecházíme k péči o pohovku. Ať už sáhnete po jakémkoliv materiálu, správná péče vám prodlouží celkovou životnost vámi vybrané pohovky. Jak tedy pečovat o pohovku? V první řadě by pohovka neměla být v blízkosti radiátoru. Zvlášť pro koženou pohovku jsou tato místa velmi nebezpečná, protože ji radiátorem můžete poškodit. Dále nesmí být příliš blízko oken. Sluneční paprsky rovněž nepřidávají na životnosti žádné pohovce. Nezáleží teď na tom, z jakého materiálu vámi zakoupená pohovka je. Sluneční paprsky ničí prakticky každý materiál.

Není na škodu pohovku naimpregnovat, a to ihned po dovezení domů. Aplikování impregnace pravidelně opakujte dle uvedeného štítku. Zase to s aplikováním nesmíte přehánět, jak se říká, všeho moc škodí. Je dobré dodržovat návod, jež obdržíte k impregnaci. Dále by se čas od času měla pohovka vyčistit a vysát. Některé nečistoty se dokážou dostat až hluboko do pohovky. Jakákoliv nečistota může poškodit pohovku. Na to je potřeba myslet, abyste prodloužili celkovou životnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Trvalá reklama zde jen za 240 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup


Označení:  

Napište svůj komentář

Můžete použíty tyto HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..