Archívy Únor 2018

S půjčkami se pytel roztrhl

A to doslova. Každou chvíli vám volají z vaší banky, že máte předschválený úvěr nebo kreditku. Že máte připravené přečerpání na běžném účtu. Nebo že si můžete požádat o půjčku se stanoveným limitem vám svítí v internetbankingu. A když si v bankomatu vybíráte peníze, na potvrzení o transakci se dozvíte nejen zůstatek na účtu, ale i kolik si můžete okamžitě půjčit. Banky peníze lidem doslova cpou.

Více..

Když se jaro zeptá

Každý rok se vám to může přihodit. Jako víkendového zahrádkáře se vás jaro zeptá, co jste dělali v zimě. A jednou z odpovědí by mohlo být, že jste si vybírali novou sekačku do zahrady. Neboť když už jaro začne, to už budete v jednom kole. To už bude pozdě studovat příručky nebo internetové recenze a zvažovat, kterou sekačku si koupit. To byste už měli mít dávno zvládnuté v zimě když je na všechno čas.

Více..

Rolety jsou stále oblíbenější

Vlna výměny dřevěných oken za plastová stále pokračuje. Týká se zejména panelákové výstavby, kdy v minulosti byly byty rychle stavěny a na kvalitu se velmi nehledělo. A ani na údržbu. Problém odhlučnění bytů od ulice nebo tepelné izolace se dá ale řešit i bez nutnosti stavebních prací. Stačí využít rolety na okna.
 

Více..