Archívy Prosinec 2017

Dveře nejen rozdělují

Typizované panelákové byty jsou postrachem mnoha lidí. Podobají se jako vejce vejci. Když toužíte po svém osobitém vyjádření, musíte najít, co lze změnit. Jako první každého napadne nábytek nebo kuchyňská linka, protože se zdmi hýbat nelze. Když chcete svůj standardní byt změnit k nepoznání od jiných podobných, vyměňte interiérové dveře. Sami budete překvapeni, jak bude dobře vypadat.

Více..

Podnikání v paneláku

Když se řekne „živnost“, mnoho lidí si představí řemeslnou činnost. Na tu je třeba kromě zkušeností a praxe i vybavenou dílnu a materiál. Tedy nic, co by bylo vhodné k podnikání v bytovce. Ale jsou činnosti, které se dají začít provozovat i v obývacím pokoji. Jaké jsou právní rámce pro takové podnikání a jakou formu zvolit?

Více..

Klasická kosmetika nebo přírodní: Jak se rozhodnout?

V posledních letech se prakticky všude skloňují slova zdravá strava, zdravý životní styl a tohle všechno se samozřejmě přenáší i do oblasti kosmetiky. Nepochybně si všímáte, jak je stále větší tlak na to, používat bio kosmetiku z přírodních zdrojů, která navíc nebyla testovaná na zvířatech. Co vlastně na sebe v klasické kosmetice, která je produktem chemického průmyslu, na sebe mažeme?

Více..

Vánoční ozdoby

Zanedlouho zas přijde čas, kdy budeme shánět živý Vánoční stromek nebo vybalovat ten umělý z krabice ve skříni. Ozdobený jehličnan je symbolem Vánoc v našich končinách a proto nechybí v téměř žádné domácnosti. Ať už vysoký až po strop nebo jen symbolický na konferenčním stolku. Postaven v masivním stojanu nebo zavěšený ze stropu. Vždy je však na něm dostatek sladkostí zabalených v třpytivých obalech a lesklých ozdob, které doplňují pestrobarevné světýlka. Máte ty své připravené?

Více..

V zimě hrozí úrazy

Po hezčí půlce roku přichází období, kdy budou častěji pochmurné a deštivé dny, později vystřídány mrazem. Námraza na chodnících i na vozovkách netěší nikoho. Sníh možná potěší děti, stavět sněhuláka bavilo v mládí i nás, ale bílá přikrývka skrývá mnohé nástrahy. Jak se s touto polovinou roku vyrovnat zejména ve městech?
 

Více..

Tma přichází o hodinu dříve

Poslední říjnový víkend nám na příkaz z Bruselu udělali cvak v hodinách a v neděli jsme se vzbudili o něco dříve. Tedy spát jste mohli stejně dlouho, jak jste zvyklí po jiné dny či neděle, ale na hodinách po opravě času bylo o hodinu méně. Hodina k dobru se může hodit a hodila by se možná každý víkend. Ale my ji zase ztratíme za půl roku, když opět budou dělat centrální „cvak“ v hodinách v celé Evropě.

Více..