Archívy Říjen 2017

Zimní slunce může být ostré

Jižní okna v paneláku dělají starosti obyvatelům bytů zejména v létě. Zabránit přehřívání bytů v letních měsících pomohou žaluzie. A přestože se může zdát, že na podzim a v zimě může být výhodné, když nám sluníčko pomáhá ohřívat byty, ostré slunce může být i na přítěž. Proto jsou důvody pro používání žaluzií na oknech i v zimních měsících.

Více..

snídaně

Snídaně ze zahrady

Pro někoho je zahrada místem odpočinku, pro jiného prostorem pro pěstování květin. Někdo využívá zahradu jako místo setkávání s přáteli. Lidé z města mají zahrady v zahrádkářských osadách, jiní chodívají na vesnici k rodičům či mají na venkově svou vlastní zahradu. Pokud pro vás zahrada není jen přítěží, o kterou se musíte starat, tak vám dokáže kromě radosti a relaxu poskytnout i něco jiného. Potraviny pro vaši kuchyni.

Více..

Filtry

Letošní léto bylo suché a horké. Každý kdo mohl utíkal z města na venkov, na koupaliště či do přírody. Kdekoliv, kde se dalo trochu zchladit a osvěžit. Takovým místem je i chalupa na vesnici. Hrubé zdi starých domů se jen tak lehce nepřehřejí jako panelák a i stromy v ovocné zahradě poskytují vytoužený stín. Jen rybníky byly přeplněné a voda v nich špinavá. Pro příští rok si udělejte vlastní koupací jezírko.

Více..

Vánoční osvětlení a výzdoba

Ať už se vy sami rozhodnete pro jakoukoliv vánoční výzdobu, je úplně jasné, že zcela bez ní to v období Vánočních svátků opravdu nejde. Krásnou vánoční atmosféru si klidně vytvoříme sami pomocí dekorací, ale i vlastní povznesenou náladou. Vánoční výzdoba je však onou pomyslnou třešničkou na dortu. Výzdobu můžeme samozřejmě zakoupit už celou hotovou, zajímavé a osobité kousky si ale snadno vytvoříme i za pár korun sami. O to bude vždy naše vánoční výzdoba originálnější. Jde jen o to, najít tu správnou inspirace pro vánoční výzdobu. A právě s tou inspirací bychom vám mohli pomoci.

Více..