Archívy Květen 2017

Univerzální recept, jak být dobrou macechou nebo otčímem?

Řada lidí je přesvědčená, že ženy mají v sobě automaticky mateřský cit, a proto pro ně není problém postarat se a dát lásku i úplně cizím dětem, které vyvdají. Skutečnost je ale mnohem složitější. Obrázek zlé macechy, která si dělá z nevlastních dětí sluhy a otloukánky, už dávno neplatí. Mnohem blíže pravdě je pravý opak. Žena se snaží vycházet nevlastním dětem všemožně vstříc, naklonit si je a vycházet s nimi. Jenže ne vždy je tahle snaha také oceněna. Co když jste nuceni sdílet jeden panelákový byt s dětmi svého partnera a neklape to? Totéž platí i o mužích, kteří sdílí byt s dětmi své partnerky.

Více..

Toaletní stolek pro každou ženu

Zařizování bytu je společným úkolem obou manželů. Celá rodina využívá kuchyňský nábytek, sedací soupravu i vybavení obývacího pokoje. Oba partneři spolu používají nejen postel, ale i prádelník. No přece v celém bytě existuje jeden kus nábytku, který je „výhradním územím“ ženy. Bývá většinou umístěn v ložnici a skrývá všechna tajemství paní domu.

Více..

Nové trendy v seznamování: Hledejte protějšek po čichu

Před nějakou dobou jste se rozešli s partnerem či partnerkou nebo se rozvedli. Dali jste si nějaký čas na zotavenou. Věnovali se samy sobě a svým koníčkům, lízali si rány. Nyní máte konečně pocit, že nastal čas poohlédnout se po novém partnerovi nebo partnerce. Cítíte se dostatečně sebevědomí a spokojení sami se sebou, abyste si přitáhli do svého života toho správného člověka. Jak se ale seznámit s někým novým, když se pohybujete ve stále stejném okruhu lidí? Opusťte komfort svého panelákového bytu a vydejte se ven.

Více..

Garáž nebo přístřešek: Co je pro mne výhodnější?

Majitelé automobilu jsou na své plechové miláčky pyšní. Ovšem nejde jenom o to si automobil pořídit. Ještě než si automobil koupíte, měli byste si ale položit otázku, kde s ním budete parkovat. Odpověď by měla znít: Tam, kde si budete jisti, že bude o váš majetek dobře postaráno. Tedy na místě, kde ho budete mít pod kontrolou a nebude hrozit jeho poškození. Jako ideální řešení se nabízí garáž nebo přístřešek. Měli by se po něm poohlédnout i majitelé panelákových bytů – třeba v okolí svého bydliště.

Více..

Kvalitní bydlení i na důchodu

Návyky spojené s bydlením formují naši rodiče, ale po osamostatnění se snažíme zařídit si bydlení podle představ našich a našeho partnera/partnerky. Po práci se chceme vracet do pohodlného bytu, kde si odpočineme a načerpáme nové síly a také kde se pobavíme. Velkou změnou v charakteru našeho bydlení je odchod dětí z domu a náš odchod do důchodu. Ale nemusí to být změna k horšímu.

Více..