Archívy Únor 2017

Když mládež vyletí z hnízda

Když se nám narodí děti, přizpůsobíme jim celý svůj život. Kvůli dětem hledáme větší byt, lepší lokalitu, více placenou práci. Sportovní auto vyměníme za rodinné a i zařízení bytu je přizpůsobeno tomu, aby se děti cítily bezpečně a měli vše, co potřebují. Často i na náš úkor. A když děti vyrostou a pořídí si své bydlení, je konečně čas zařídit si svůj byt po svém.
 

Více..

Když kape voda v koupelně

Kapající kohoutek v koupelně je problém, ale když vám voda kape přímo v rozvodném jádru, tak máte skutečný problém. Nedávno taková „událost“ postihla i náš byt v paneláku. Naštěstí to bylo ráno v pracovní den, tak vyřešení problému nebylo náročné a ani nám to nezpůsobilo žádné škody, na rozdíl od sousedů nad námi. A na konci všeho další sousedka pochválila mou polovičku, jak vše bravurně zvládla. Co dělat, když vás vytápí soused?

Více..

Vyplatí se odšťavňovat ovoce?

Pití ovocných šťáv je moderní a podle mnoha lidí i zdravé. Vede je k tomu snaha dostat do těla více vitamínů, někomu ovocné šťávy nahrazují rychlý oběd a někdo míchá různé druhy ovoce, aby tak zkonzumoval i takové, které mu samotné nechutná, ale přimíchané do jiného druhu je ochoten nebo schopen ho sníst. Či spíše vypít. Šťávy z ovoce pijí i dospělí i děti. Co nám konzumace ovocných šťáv dává?

Více..

Proberte občas i skříně

Máte občas pocit, že už na nic doma nemáte místo? Že byste možná potřebovali přikoupit nějakou komodu nebo skříň? Že se vám věci povalují na poličkách i stolech a že by to chtělo už opravdu radikálně uklidit? I bez velkých investic můžete získat místo pro vaše věci. Poradíme vám, jak na to a co musíte udělat.

Více..

Mrazničku rozmrazujte týden před velkým pečením

Mrazák je součástí výbavy snad každé domácnosti. Umožňuje bezpečně uskladnit potraviny v době, kdy jsou dostupnější. Buď jako nakoupené v akci nebo z domácích zdrojů. Ať už po zabijačce nebo po sklizni ovoce a zeleniny. Během provozu mrazničky se však v ní postupně vytváří vrstva ledu, která snižuje účinnost, tedy zvyšuje spotřebu elektřiny a také zmenšuje využitelný prostor. Proto je třeba někdy mrazničku odmrazit.

Více..

Výroba krmítka pro ptáky

Rádi byste pomohli malým ptáčkům venku snadněji přežít tuhou zimu a současně byste je rádi pozorovali? Tak pak si vyrobte jednoduché krmítko, které umístíte venku na strom tak, abyste na něj viděli například z okna vašeho bytu nebo při procházce venku. A také tak, abyste dosáhli do krmítka přidávat ptáčkům potravu. Výroba je jednoduchá a stačí vám k tomu kus desky, šroubovák a pilka.

Více..

Na čerstvém vzduchu chutná lépe

Všimli jste si, jak roste obliba oslav a společenských setkání pod širým nebem? Pokud pořádáte narozeninovou párty, setkání spolužáků nebo jen obyčejné posezení s přáteli, měli byste popřemýšlet, zda ho neudělat venku. Ve vlastní zahradě nebo i u někoho z vašich dobrých známých. Protože pokud je pěkné počasí, venku chutná i tráví mnohem lépe.

Více..

Jaký mráz byl dnes v noci?

Předpověď počasí nás dokáže nezřídka potrápit. Nejprve tím, jak vysoké/nízké teploty jsou předpovězeny, podle ročního období, a pak tím, jaké teploty se skutečně vyskytovaly. Když se ráno probudíme a podíváme se na teploměr, vidíme aktuální teplotu. Zejména v zimních měsících nás může zajímat, jaká nejnižší teplota v noci byla venku. Umíme zjistit, jak chladno bylo tuto noc?

Více..