Archívy Únor 2016

Budeme mít čím naplnit panelákovou knihovničku?

I když máme malý panelákový byt, většinou alespoň kousek místa věnujeme i knihovničce. I v té nejzavilejší rodině, která už plně podlehla trendu elektronických knih, najdete alespoň jednu tištěnou knihu. Zkrátka klasické knihy nás neopouští. Pojďme trochu popřemýšlet o tom, jak se knihy budou vyvíjet. Není třeba mít strach. Jsou totiž místa, na které si prostě elektronickou knihu nevezmete. A navíc mezi lidmi stále chodí spousta staromilců, kteří nedají dopustit na vůni papíru a tiskařské černi. Koneckonců kniha nás provázela už několik staletí a půjde s námi dál. Není třeba se bát, že už nebudeme mít co do knihovničky dát.

Více..

Stěhování bytů nejen v Brně

Stěhujete se do většího nebo jenom měníte lokalitu blíže k vaší práci? Tak či tak představuje zabalení všeho nábytku, oblečení, bytových doplňků a vybavení kuchyně, převoz na jiné místo a opětovné vybalení a srovnání všech věcí velkou zátěž pro celou rodinu. Vše proběhne hladce, když si na tuto práci najmete zkušenou firmu, pro kterou je stěhování každodenním chlebíčkem a vše mají dokonale natrénované.

Více..

Zahrada na vesnici

Mít zahrádku jako relax a možnost vypěstovat si vlastníma rukama čerstvé ovoce a zeleninu využívá mnoho lidí z měst, kteří bydlí v paneláku. Nejčastější volbou jsou zahrádky v zahrádkářských osadách na okrajích měst, které spravuje organizace Svazu zahrádkářů. Výhodou takového řešení je podobně jako ve Společenství vlastníků bytů možnost společné zprávy oplocení, příjezdové komunikace či řešení odpadů, přístup k vodě i elektrické energii. Nevýhodou jsou malé plochy k dispozici a často svazující pravidla. Výhodnou alternativou je koupit si zahradu na vesnici .

Více..

Sedačky na míru vašemu vkusu

Při zařizování svého bytu chceme koupit nábytek, který by byl inspirován naším vkusem, touhou po pohodlí a rozměrově co nejlépe využíval dispozici místnosti. Chceme nábytek, který bude účelně sloužit potřebám našich zájmů a bude dostačující pro uvažovaný počet osob, které v bytě bydlí, i pro návštěvy, se kterými u nás počítáme. Nezoufejte, pokud v prodejnách s nábytkem nedostanete koupit to, co si pro svůj byt představujete a o čem sníte. Máte možnost objednat si sedačky na míru.

Více..

Správná podlaha do každé místnosti

Zařizujete svůj nový holobyt nebo vás čeká rekonstrukce staršího bytu? Důležitým prvkem bytu jsou podlahy. Mají svou roli nejen v estetické stránce bytu, ale neméně důležitá je jejich funkčnost. Proto i výběr podlahy musíme realizovat ze dvou úhlů pohledu. Aby se typ podlahy hodil do konkrétní místnosti a aby její vzhled ladil s ostatním vybavením místnosti a byl součástí našeho stylu.

Více..

Co jsou to dynamické podložky na židli

Zřejmě vás při vaší sedavé práci ještě nebolela záda, když jste nehledali informace, co vám od nich pomůže. Protože jakkoli se může zdát, že pokud si sedneme, tak si odpočineme, opak je pravdou. Sezení je pro naše tělo velmi zatěžující a bolesti zad a křížů jsou prvním příznakem, že s námi není cosi v pořádku. Zvýšená hmotnost a bolesti nohou jsou dalším projevem dlouhého a nesprávného sezení.

Více..

Montáž klimatizace Praha

Trápí vás letní horka ve vašem bytě? Pak je nejvyšší čas začít tento problém řešit. V létě budou všechny montážní firmy vytížené zakázkami od lidí, kteří nechali všechno na poslední chvíli a vámi vybraný typ klimatizace nemusí být dostupný. Navíc pomocí klimatizace můžete regulovat i vlhkost v bytě, takže její výhody nevyužijete jenom uprostřed léta.

Více..