Archívy Červen 2015

Jak si vymalovat pokoj v paneláku?

Čas od času si prohlédnete stěny svého panelákového bytu a dospějete k názoru, že by bylo potřeba vymalovat. Mnohdy si říkáte, že nezůstanete u tradičního řešení výmalby, ale zkusíte i nějaký experiment. Jenže jak přemýšlíte o tom, co by se vlastně dalo udělat, ztrácíte odvahu. Říkáte si, že vlastně vůbec nevíte, co je in a máte obavy, zda váš pokus dopadne podle vašich představ. Přitom není důvod se bát.

Více..

Čas na rekonstrukci koupelny

Nadcházející léto je vhodným obdobím, kdy byste se měli pustit do rekonstrukce bytového jádra ve svém bytě. Hovoří pro to hned několik důvodů. Jedním z nich je možnost pracovat v bytě v době, kdy sousedé budou trávit svou dovolenou mimo domova a tedy je nebude obtěžovat hluk staveních dělníků u vás doma. A tím druhým to, že když odpojíte elektřinu v kuchyni a koupelně, tak dlouhé dny umožní pracovat do pozdních hodin.

Více..

Historická města Telč a Dačice

Dvě historická města, ležící na rozhraní Vysočiny a Jižních Čech nedaleko rakouských hranic, jsou častým cílem turistů. A často jsou navštěvována obě v jeden den. Více zahraničních turistů ovšem najdete v Telči. Toto město má za sebou nejen zajímavou historii, ale také se stalo místem, kde se natáčeli a natáčí filmy a televizní inscenace. A nejen české či československé. Vyplatí se tyto města navštívit a co v nich můžeme vidět?

Více..