Archívy Květen 2014

Jak vyrobit králíkárnu

Pokud přemýšlíte nad chovem králíků a zajímáte se o tuto oblast, možná jste byli nemile překvapeni. A to zejména cenou králíkáren, které jsou na našem trhu nabízeny. Cena králíkárny, kde je i méně než 10 kotců se může vyšplhat i na několik tisíc korun. Přitom cena materiálu je několikrát nižší. Stavba králíkárny rozhodně není žádným vrcholným architektonickým skvostem. Se správným nářadím a návodem to zvládne i zručný domácí kutil.

Více..

Montované rodinné domy Obelix

Byt ve městě je ideální řešení pro mladou začínající rodinu. Kromě uklízení nejsou žádné starosti a je čas věnovat se kariéře nebo po práci přátelům. Malý byt s nízkými náklady na bydlení pro přespání stačí, zejména když jsou víkendy věnovány výletům a sportu. Ale když přijdou děti, rodina se rozroste, rázem se z výhod stávají omezení. Jak vyřešit bydlení pro rozrůstající se rodinu?

Více..

Neztrácejte teplo střechou

Mnoho starších bytových domů je v poslední době zateplováno. Mění se všechna stará okna za nová plastová s lepší izolační schopností, vynovují se fasády starších cihlových i panelových domů a zlepšuje se jejich schopnost bránit únikům tepla. Ale co střecha vašeho domu? Víte, že značné množství tepla uniká i přes ní?

Více..

Pěkné, pohodlné, prostorné, perfektní: Jaká P by měla splňovat křesla do paneláku?

Pohodlně se posadit a relaxovat je naším snem. Zapadnout do křesílka, číst si v něm, poslouchat hudbu, nebo jen tak přemýšlet o světě. Zkrátka na chvíli vypnout. Spousta z nás si čas od času s chutí užije takovou idylku. Mnozí ale mají nevelký byt a najít proto křeslo, které by bylo pohodlné, vyhovovalo našim potřebám a navíc se ještě vešlo do panelákových prostor, je skutečně těžké. Jak si s výběrem křesla poradit?

Více..

Jahody na balkoně

Pěstování jahod na balkoně již využívá mnoho domácností. Možnost vlastní úrody, vždy čerstvé a bez kdejaké chemie, to je přednost tohoto způsobu pořízení si ovoce. Úspora peněz za nákupy v hypermarketu je jen dalším bonusem. A tak stále častěji vidíme na balkonech našich bytů namísto květů nebo mezi nimi balkonové jahody a balkónové rajčata.

Více..

Květiny na okna po zateplení

Milovnice květin využívají každý prostor na jejich pěstování. O to více, o co méně prostoru mají k dispozici. Proto je v našich končinách běžným zvykem, že jsou květináči a truhlíky s různými druhy letniček obsazeny všechny okna na panelácích a bytovkách. A aby v případě silnějšího větru padající těžké truhlíky nezranili nikoho na chodníku pod oknem, bývají okna osazená zábranami, které chrání truhlíky. Co však dělat, když bytovka prošla zateplením a zábrany byly odstraněny?

Více..