Archívy Duben 2014

Kdo řekl, že recepty se musí dodržovat?

Před nedávnem jsem dostala „nařízení“ od vyšší mocnosti (myslím tím prosbu od mé milované maminky), abych udělala něco s tím nákupem, co mírně překáží v chladničce. Mamča totiž využila akciový týden v supermarketu a koupila pravou italskou pochoutku – mascarpone. Inu, asi jako drtivá většina lidí, i mně první napadlo Tiramisu. Vždyť existuje něco jednodušší než nepečené zákusky? A ještě, když jsou tak úžasně chutné.

Více..

Jarní úklid á la „Ukryjte přede mnou všechno, nebo to vyhodím“

Hned v úvodu se přiznám o co jde. Úklid jako důsledek toho, že bych se měla věnovat psaní prací do školy a vzdělávání se. Inu, jak už to bývá, i civění na bílou zeď je v tomto případě atraktivnějším způsobem trávení času než učení se. A když máte rozečtenou Hiraxovku, v níž odejde muž od civilizace a žije v chalupě bez elektřiny, internetu, zbytečností ve formě výdobytků moderní doby, tak trochu se zamyslíte, jestli na tom přece jen něco nebude.

Více..

Elektrické nářadí pro domácí práce

Snad málokomu se podaří najít byt ve vynikajícím stavu a zřídit ho pro svou rodinu vším potřebným hned na začátku. Z času na čas je potřeba něco opravit, něco přidělat. Pokud nechcete pokaždé volat a platit opraváře, vyplatí se nakoupit si své vlastní elektrické nářadí a při troše šikovnosti dokážete sami opravit poškozené panty u skříněk nebo pověsit novou poličku na zeď.

Více..

Ranní šálek poezie

Nevím jak vy, ale moje ráno si téměř nedokážu představit bez šálku té úžasné, nádherně vonící a srdce ohřívající tekutiny – kávy. Vím, většina lidí říká, že káva je droga a že není zdravé ji pít. Jak to však bývá, každá mince má dvě strany, a tak i názory na pití kávy se rozcházejí.

Více..

Interiérové prvky

Byt v paneláku vypadá jeden jako druhý, protože mají stejnou dispozici a jsou jich postaveny stovky a tisíce. Úplně stejných. Avšak můžeme se v nich cítit dobře a spokojeně, když se nám podaří ozvláštnit je možná drobnými, zato důležitými stavebními prvky. Bez velkých rekonstrukčních prací. Jaké jsou tedy možnosti použití interiérových stavebních prvků v běžných bytech a domech?

Více..