Archívy Březen 2018

Pojďte bydlet jinam: do Rezidence, která se klikatí jako had

Není byt jako byt. Ten panelákový dokáže někdy hodně znepříjemnit život. Pokud už vám panelákové bydlení tak trochu přerostlo přes hlavu, je načase jednat. A máte to štěstí, že si jako nový domov můžete zvolit byt v jedinečném projektu v jedné top pražských lokalit, který nad ostatními vyniká designem budovy i samotných bytů. Navíc potěší i cenou bytů!

Více..

Překvapilo vás roční vyúčtování bydlení?

Jarní měsíce jsou obdobím kdy správci bytových domů a bytová družstva posílají obyvatelům bytů vyúčtování zálohových plateb za spotřebu a správu za minulý rok. Mnoho lidí je očekává s napětím a s otázkou, zda budou mít přeplatek nebo opět nedoplatek. To závisí nejen od nastavených měsíčních záloh, ale také od vývoje povětrnostní situace a samozřejmě na způsobu, jakým jsou energie a média v bytě využívány. Úspory jsou ve vašich rukou.

Více..

Stolek bytové dílničky

Současné bytové domy jsou dobře uzpůsobeny jednomu cíli: poskytnout bydlení jednotlivci nebo celé rodině. Horší je to tehdy, když obyvatelé bytu mají kromě touhy pracovat a po práci odpočívat i jiné zájmy. S výjimkou hraní karet, šachů nebo čtení knih pro jiné koníčky běžný byt prostor neposkytuje. Není zde možnost hobby provádět ani ukládat sportovní či technické vybavení. Jak to vyřešit?

Více..

Jak na semena z koupené papriky

Chystáte se pěstovat papriku na zahradě a rádi byste si vyzkoušeli celý postup, tedy od výsevu semínek? Máte dvě možnosti. Buď si koupit osivo v prodejně nebo si vzít semena ze své oblíbené odrůdy papriky a na jaře ji vysít. Na co byste si měli dát při tomto způsobu pozor?

Více..