Archívy Srpen 2017

Máte na stěnách v paneláku obrazy starých mistrů? Objevte ve Šternberském paláci jejich skutečnou krásu

Tají se vám dech před originály obrazů starých mistrů? Opusťte čtyři zdi vašeho panelákového bytu a vydejte se do Šternberského paláce, kde můžete obdivovat nádheru Růžencové slavnosti, proslulého díla německého malíře Albrechta Dürera. Poslechněte si nejenom příběh historie paláce, ale i jeho nejslavnějšího obrazu…

Více..

Tip na výlet: Lobkovický palác aneb umělecké sbírky na místě středověkého smetiště

Nemáte o víkendu co dělat a chtěli byste se projít? Zamířit ven ze svého pražského panelákového bytu? Vydáte-li se na Pražský hrad z Klárova a vystoupáte po Starých zámeckých schodech, dostanete se až k východní bráně. Projdete, a po levé ruce ve spodní části Jiřské ulice uvidíte Lobkovický palác. Stavbu, která určitě stojí za návštěvu.

Více..

Okapy na chalupě zvládnete i sami

Zdědili jste nebo koupili starou chalupu na vesnici se zahradou? Jistě zvažujete, co s ní. S chalupou i se zahradou. Zatímco pěstování zeleniny vyžaduje značné úsilí, ovoce většinou dokáže růst samo. No nějaký ten čas musíme věnovat i samotnému starému domu. Dříve, než se pustíte do náročné rekonstrukce, zvažte, zda vám nepostačí, alespoň na prvních pár let, jen drobné opravy. Mezi takové patří dočasná oprava střechy a instalace okapů, které na starých domech nebývají.

Více..