Archívy Duben 2017

Jednoduchý regál levně a rychle

Potřebujete rychle postavit ve své domácí dílně nebo zahradním domku jednoduchý regál? Nepotřebujete nic komplikované, jen dočasně umístit na police bedničky nebo krabice, aby neležely na zemi a nezabíraly příliš místa? Nemusíte chodit do obchodu a kupovat různé stavebnice ani sami zhotovit policový regál z hranolů. Využijte to, co doma už máte a mějte svůj dočasný regál hotový za pět minut.

Více..

Na dovolenou autem s jistotou

Zvažujete, zda na dovolenou jet vlakem, letadlem nebo zvolíte nezávislost a vyberete se svým autem? Způsob dopravy určuje v první řadě cílová destinace, ale také to, jak se chystáte dovolenou strávit a jak se díváte na samotnou cestu. Pro někoho je to trpěná povinnost vykoupena vytouženým odpočinkem. Pokud i přesun berete sportovně, rádi se zastavíte na zajímavých místech a chcete poznávat okolí dovolenkové destinace, je cesta autem tím pravým řešením. Na co byste při tom ale neměli zapomínat?

Více..

Jak osadit sloupy pěkně rovně?

Plánujete postavit nový plot kolem své zahrádky nebo opravit ten starý u rodičů na vesnici? Čeká vás stavba regálu ve vaší garáži nebo budete stavět dětské prolézačky na sídlišti? Tam všude potřebujete osadit sloupy. A ať už jsou dřevěné nebo kovové či použijete betonové, důležité je, aby sloupy stáli kolmo. Abyste je rovně postavili, nepotřebujete žádné komplikované zařízení. Stačí vám jeden malý, ale šikovný přípravek.

Více..

Zasněžená zahrada

Když máte zahradu za městem nebo na vesnici, většinou v zimě nemáte důvod do ní chodit. Pěstovat se nic nepěstuje, úroda je už dávno obraná a přípravné práce na novou sezónu zeleniny a ovoce ještě nezačaly. Ale i tak vám vaše zahrada může přinést zajímavé zážitky. Procházka zimní zasněženou zahradou je balzámem na duši a potěší vás nejen tehdy, pokud jste amatérský fotograf. Rozhodně doporučujeme takovou procházku absolvovat.

Více..

Udělejte si fotoknihu své zahrady

Trávíte svůj volný čas mimo zdí paneláku, chodíváte do přírody? Pokud je vaším koníčkem zahrádkaření, jistě souhlasíte se mnou, že zahrada se neustále mění. Na jaře se v ní probouzí život, který v létě kypí naplno, aby nás podzim překvapila bohatou úrodou a pestrými barvami a v zimě nám poskytuje pohled na klidné zasněžené plochy zdánlivě bez života.

Více..

Pěstujete doma sazenice? Nezapomeňte větrat

Pěstování sazenic ze semen je častou jarní aktivitou mnohých panelákových zahrádkářů. Na jaře je zem venku ještě studená, aby se v ní dala přímo pěstovat zelenina. Proto se semena sejí do výsadbových nádob a pěstují za oknem. Papriky asi čtyři měsíce před výsadbou venku, rajčata asi dva měsíce před tím, než se dostanou do záhonů. A po celou dobu musí být pravidelně zavlažované. S tím souvisí i jeden problém, který bychom neměli podcenit.

Více..

Stěhujete se? Ovocné stromy mohou jít s vámi.

Stává se běžnou praxí, že se lidé během svého života několikrát přestěhují do jiného bytu nebo domu. Nejen po ukončení vzdělání a založení rodiny, ale i při změně zaměstnání nebo výrazné životní změně. S sebou si lidé berou své osobní věci, často nábytek a elektrospotřebiče. Věděli jste, že si můžete při stahování s sebou vzít i své oblíbené ovocné keře a stromy a zasadit si je v nové zahradě? Popsaný postup využijete i když zůstáváte bydlet na stejném místě, jen měníte jednu zahradu za druhou.

Více..

Je čas nasadit síťky na okna

Po tuhé zimě nastoupila krátké, zato intenzivní jaro a teploty venku prudce stoupají. Přes den přesahují dvacítku stupňů a to znamená, že se příroda rychle probouzí. Kromě toho, že rozkvetly první jarní květiny, stromy raší a tráva začala opět růst, to představuje ještě jeden problém. Spolu s rostlinstvem se probouzí i živočišná říše. Ve vzduchu se objevuje první hmyz.

Více..