Archívy Květen 2016

Kultivátorem pokopete rychleji

Rádi pracujete v zahradě? Zatímco v létě je to příjemné místo k odpočinku a na podzim na sběr sladkého ovoce, na jaře představuje zahrada pro každého období zvýšené námahy. Je třeba připravit záhony na novou výsadbu, založit novou úrodu. Protože je na všechno málo času, je třeba zvýšit intenzitu práce, případně zavolat na pomoc příbuzné. Nebo využít techniku, pořídit si skvělého pomocníka.

Více..

Platí v českých supermarketech rovnice kvalita za nízkou cenu?

Když vyrazíte ze svého panelákového bytu na nákup potravin, obvykle zamíříte do nejbližšího supermarketu, kterých je na našich sídlištích naštěstí dost. Jaké pasti na vás jako na své zákazníky ale chystají? Oblíbeným trikem supermarketů na našem trhu jsou takzvané privátní značky. Řetězce si nechají vyrobit produkty pod svou vlastní značkou, u níž s oblibou zdůrazňují, že jde o kvalitu za nízkou cenu. Nakupující se ale jenom stěží orientují v džungli značek a mnohdy tak nevědí, co vlastně kupují. Pokusíme se, udělat vám v nich malého průvodce.

Více..

Jak ochránit matraci

Máte problém s matracemi? Musíte je často čistit, prát jejich obal, větrat na balkoně a pravidelně měnit prostěradlo? Za této situace vám pomůže řešení, které vám usnadní péči o postel a vyřeší problémy s hygienou. Tím pomocníkem v ložnici je nepromokavé prostěradlo.

Více..

Stále více přibývá důchodců, kteří musí čelit exekuci

Exekuce není už dávno jen postrachem lidí v produktivním věku, ale stále více častěji postihuje i důchodce. Jak je vlastně možné, že i důchodce se dostane do dluhů a nedokáže plnit svoje závazky? Bohužel, starší lidé bývají terčem nejrůznějších podvodníků, a tak se nejčastěji zadluží na prodejních zájezdech, při nákupu dovolené, půjčkách pro děti či zárukách za jejich půjčky. Exekuční srážky musí Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) provádět ze všech druhů důchodů starobních, invalidních i pozůstalostních. Neustále roste počet lidí, kteří do důchodového věku již vstupují s dluhem. Pobíráním důchodu se na splácení exekuce nic nemění a srážky z důchodu může ČSSZ ukončit až po úplném zaplacení dluhu včetně úroků a nákladů exekučního řízení. Podle posledních statistik se průměrný věk důchodců zatížených exekucí pohybuje kolem 67 let a řada z nich také podává žádost o osobní bankrot, což ovšem na druhou stranu není vůbec jednoduché. Důchodci se tak nejen výší svého důchodu, ale i dluhy propadají hluboko do chudoby.

Více..