Archívy Březen 2016

Seniorská hřiště: Jak si udržet dobrou fyzičku i ve stáří?

V posledních letech se v našem hlavním městě Praze objevuje nový trend v podobě hřišť pro seniory. Ano, slyšíte dobře. I senioři si mohou hrát na hřišti. Někomu to možná může připadat trochu absurdní, ale jenom o to si na tuto trochu netradiční představu zvyknout. Hřiště pro seniory ovšem neznamená velké klouzačky nebo prolézačky či houpačky. Jedná se o různé cvičební posilovací stoje, které pomáhají zlepšit kondici seniorů. Takové hřiště může být i u panelového domu.

Více..

Bydlení pro starší lidi: Panelové seniorské domy s veškerou péčí

Jednou z mnoha otázek života, která pálí seniory, je bydlení. Senioři často potřebují zohlednit své potřeby v této oblasti. Pro mladé lidi není problém překonat určité bariéry, delší dobu cestovat za prací, nákupy nebo lékařem. Zkrátka se snáze a rychleji vypořádají s určitou mírou nepohodlí. Naproti tomu už senioři takovou schopnost nemají. Hůře se adaptují na nové prostředí, mají rádi své pohodlí. Proto mají na bydlení určité požadavky. I u nás už existuje řada projektů, které jejich potřeby zohledňují. Jde o nové panelové bydlení zaměřené výhradně na ně. Prostě dům panelového typu obývaný pouze seniory, kteří zde mají veškerý dostupný servis.

Více..

Vyberte si nábytek do bytu či domu přes internet

Nakupování online je dnes velkým hitem. A to nejenom v souvislosti s tím, že na internetu můžete nakoupit třeba různé drobnosti. Lze zde nakoupit i opravdu velké kusy zboží. Třeba v souvislosti s tím, že budete rekonstruovat svůj dům, nebo svůj byt. Jak asi jistě tušíte, na mysli máme právě nábytek. Podívejte se spolu s námi, jak přes internet můžeme vybrat ten pravý.

Více..

Jak rychle vyřešit poruchu v domácnosti

I když bydlíte v paneláku a téměř o celý chod domu má na starosti správce, tak jsou případy, kdy vás porucha zařízení v bytě může nepříjemně zaskočit. Takový prasklý radiátor nebo uprostřed léta rozbitá klimatizace nebo prasklé potrubí u sousedů nad vámi udělá velkou paseku a vyžaduje okamžité řešení. Třeba několik dní před výplatou. Řešení nesnese odklad, není možné čekat na konec výpovědní lhůty u termínovaného vkladu. Jak vše vyřešit?

Více..