Archívy Září 2015

Zabezpečení bytu lze řešit různými způsoby – který je nejlepší?

Ať už bydlíte v panelákovém bytě, v rodinném domku, nebo někde na samotě u lesa, vždy je třeba postarat se o to, aby Váš domov a majetek byl v bezpečí před nezvanými hosty. V dnešní době už je nabídka různých bezpečnostních systémů velmi široká a každý si tak může vybrat mezi různými způsoby ochrany. Kromě kvalitních a odolných dveří nebo bezpečnostních zámků mezi ně patří také různé mříže, bezpečnostní fólie, kamery, čidla a další prvky. Vybrat si to správné zabezpečení ale není vždy snadné, zvláště pro běžné občany, kteří se v tomto oboru moc nevyznají. Proto je nejlepší nechat si poradit od profesionálů, kteří Vám sestaví optimální řešení na míru, s ohledem na to, jakou nemovitost potřebujete zabezpečit a také podle Vašich finančních možností.

Více..

Kde hledat pomoc při rodinných problémech? Rodinné konstelace: Seriózní psychoterapie nebo podezřelé čarování?

S těmihle ženami strávím dnešní den, okukovala jsem nedůvěřivě desítku dam, se kterou jsem se sešla v útulném pokoji jednoho sídlištního panelákového bytu. Ocitla jsem se na semináři rodinných konstelací. Každou z nás něco trápilo: jedna hledala partnera, druhá si nerozuměla s dětmi, pro třetí se stalo noční můrou setkání s tchyní.

Více..

Móda v souladu s přírodou: Věnujte pozornost ekologickým šatům

Jíst biopotraviny se stalo módou, stejně tak ekologické bydlení. Návštěvy farmářských trhů a diskuse kde nejlépe nakoupit nešizené české uzeniny nebo dobrý kozí sýr jsou in. I při výběru kosmetiky si už mnohé ženy dávají záležet na tom, aby si ověřily, že jde o přírodní produkt, který není testovaný na zvířatech. Také v bydlení i tom panelákovém, se objevují trendy použití přírodních materiálů. Podobný vývoj sledujeme i v oblečení.

Více..

Co je kvásek

Slyšeli jste již od známých, že si chleba pečou doma? Nechce se vám chodit každé ráno do samoobsluhy pro chléb? Také si upečte chléb doma. A navzdory reklamě i známým, nepotřebujete na to kupovat pekárnu. Když už se rozhodnete doma péct svůj chléb, rovnou si pečte ten nejzdravější, který lze doma upéct. Upečte sobě i rodině kváskový chléb.

Více..

Důvody proč si pořídit digestoř

Trendem posledních let jsou otevřené prostory. Volné propojení kuchyně a obývacího prostoru s jídelním koutem realizují mnozí lidé i při přestavbě panelákových bytů, nejsou už jen výsadou velkých rodinných domů. No odstranění stěny mezi kuchyní a zbytkem bytu vyžaduje montáž zařízení, které odstraní pachy a páru, vznikající při přípravě jídel na sporáku i v troubě.

Více..