Archívy Květen 2015

Výroba poličky pod květiny na balkon

Když chcete své květiny na balkoně nebo v pokoji umístit výše nad podlahu, aby se jim dostalo více světla a nemůžete koupit vhodnou poličku, můžete si ji vyrobit sami doma. A to i tehdy, pokud nemáte vybavenou domácí dílnu. Stačí, když využijete nabídky hobbymarketů, které vám nejen prodají dřevěné polotovary, ale na požádání vám je i nařežou dle vašeho požadavku. Na konečnou montáž vám pak stačí ruční vrtačka a šroubovák nebo elektrická/akumulátorová utahovačka-vrtačka.

Více..

Rekonstrukce panelákových bytů se dá pořídit dobře i levně

Ať si říká, kdo chce, co chce, panelákové bydlení je dosud v kurzu a nezmění to ani škarohlídové, kteří na dvanáctipatrových věžácích a bydlení v nich nenechají nit suchou. I oni musejí připustit, že panelákové bydlení může mít řadu pozitivních efektů. Pokud se navíc pustíte do komplexní rekonstrukce, můžete vyřešit řadu nepříjemností a kvalitu panelákového bydlení významně zlepšit. Jak ale při přípravě rekonstrukce postupovat, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat, aby výsledek byl podle vašich představ?

Více..

Bezpečnost díky kamerám

Každý majitel bytu se alespoň jednou v životě setkal se situací, kdy byl dům, ve kterém bydlí, poškozen vandalem nebo bylo vykradeno auto, parkující před panelákem. Zamykání vchodových dveří řeší situaci jen částečně, schodišťový zvonek není nejlepší možnosti komunikace s návštěvou. I v bytovém domě můžete využívat moderní techniku, vyvinutou pro průmysl.

Více..

Cykloturistika – panelákový sport

Bydlení v paneláku má jednu velkou výhodu. Nemusíte se o svůj dům starat, to je úkol správce. Na druhé straně vám po práci pasivní odpočinek u televizoru nemusí stačit. Pokud toužíte po aktivním pohybu venku, ale procházet se po blízkých parcích vám nestačí, máme pro vás tip: Zkuste s rodinou cykloturistiku! Zažijete společné chvíle a přitom můžete poznat krásné kouty i dál od vašeho sídliště a také uděláte i něco pro své zdraví.

Více..