Archívy Srpen 2021

Spát jako ve vatičce můžete nejen doma

Situace minulých let ukázala, že je výhodné mít kromě bytu také ještě jedno místo k bydlení, pokud možno na venkově či přímo v přírodě. Chata v lese nebo chalupa u rybníka skýtá nejen potřebnou izolaci, ale i prostor pro relax a celkové uklidnění. Klidnější život nabízí i opravené bydlení na venkově. Kromě samotné podlahové plochy, na rozdíl od bytu, máte mimo město k dispozici i svou zahradu nebo ostatní prostory v přírodě.

Více..

Nejoblíbenější styly bydlení

Pokud nově zařizujete bydlení, měli byste si z několika stylu vybrat pouze jeden. V momentě, kdy k vám vstoupí návštěva, během pár vteřin pozná, jaký styl bydlení jste si zvolili. Jestliže se v tomhle odvětví nevyznáte, nezoufejte. Popíšeme vám, jaké styly bydlení existují a v čem se od sebe liší. Výběr stylu bydlení nemusí být chvílková záležitost. Zkuste se nad každým stylem alespoň na pár vteřin zastavit a následně si pro sebe říct, v čem je tento styl originální. Kromě toho není od věci napsat na papír jak pozitiva, tak negativa. Pojďme se společně podívat na různé styly bydlení.

Více..

Pravidla pro zhotovení jídelny v malém bytě

Jídelna je místnost, která slouží pro stravování. Dalo by se říct, že se jedná o prostory, ve kterých by se měla sejít celá rodina ve chvíli, kdy je čeká společná snídaně, oběd nebo večeře. Trend jídelen k nám doputoval ze zahraničí. Většina rodin však jí stále v kuchyni, protože právě tuto místnost považují za tzv. jídelnu. Proč si ale neudělat alespoň malý koutek, který se bude moct nazývat jídelnou? Nemusíte se obávat toho, že by nefungovalo i v malých bytech. Jestliže bydlíte v bytě s menším prostorem, poradíme vám, čeho se při zařizování jídelny držet.

Více..

K čemu jsou pokojové rostliny

Pokojové rostliny by v bytě neměly za žádnou cenu chybět. Pokojové rostliny neslouží pouze k tomu, že dělají byt nebo rodinný dům hezčí. Je pravdou, že mnoho lidí považuje pokojové rostliny za dekorace. Kromě toho, že jsou pěknou dekorací však mají i jiné pozitivní účinky, na které by se nemělo zapomínat. Povíme vám, proč je dobré se pokojovým rostlinám nevyhýbat. Jestliže si myslíte, že jedna pokojová rostlina stačí, pak jste na omylu. Ano, pokojové rostliny vám zaberou nějaký ten čas týdne, ale na druhou stranu vám dopřávají důležité věci.

Více..