Archívy Září 2018

Nebojte se ohlásit poruchu

V paneláku se občas stane, že nefunguje výtah, že se vypálila žárovka nebo někdo rozbil vypínač na světlo či poškodil zámek na dveřích do sklepa. Je mnoho věcí, co se mohou pokazit a je mnoho věcí, které mohou zničit vandalové. Společným jmenovatelem je nemožnost dané vybavení používat, ačkoli ho platíte v poplatcích za společného prostory. A v poplatku za správu domu si platíte i příslušnou službu.

Více..

Rozkládací pohovky pro nečekané chvíle

Jistě i vy znáte scénu z filmu, kdy uražený nebo vyhozený manžel odchází večer z ložnice s přikrývkou a polštářem v ruce a jde spát do obýváku. Nikomu nepřejeme takovou nepříjemnou zkušenost, ale jsou i jiné situace, kdy oceníte, že jste si do svého obýváku pořídili rozkládací sedačku. Jaké mají výhody a kdy je dobré je mít?

Více..

Termostat není kohoutek

Když skončí léto a přijde podzim, pomalu se připravujeme na sezónu vytápění. Zima je pro obyvatele paneláku vždy dražším obdobím, přestože jsou zálohové platby rozpočítány na celý rok. Ne každý z majitelů nebo nájemníků však umí správně ovládat hlavice na radiátoru a tak se mnozí zcela zbytečně a draze připravují o svůj tepelný komfort i o své peníze.

Více..