Archívy Listopad 2017

Bylinkový čaj z přírody

Na mnohé neduhy zdraví není nutné brát léky, zejména lehčí nachlazení nebo i jiné nemoci se dobře dají vyléčit čajem z bylinek. Ne samozřejmě jedinou univerzální směsí bylinek, ale čajem z konkrétní rostliny. Ještě stále se bylinné čaje prodávají v potravinách nebo lékárnách, ale můžeme si je připravit i sami, když si ve vhodném čase a na vhodném místě v přírodě nasbíráme a usušíme.

Více..

Duha v zahradě

Každý obyvatel paneláku, který se rozhodl vybudovat si svoji zahrádku mimo města, má k tomu jiný důvod. Někdo potřebuje od duševní práce utéct k manuálnímu relaxu, jiný zas nedůvěřuje zelenině v supermarketu a pěstuje si svou vlastní. Další má zahradu s anglickým trávníkem pro odpočinek a jiný zas jako místo setkávání s přáteli. No všichni mohou mít ze své zahrádky stejný zážitek.

Více..

Ptáčci opět nalétávají na síťky na oknech

S přicházejícím podzimem se začínají objevovat útoky malých ptáčků na okna paneláků. Přesněji nalétávají na síťky, které máme proti hmyzu na oknech, které používáme na větrání bytů. A dělají v nich díry. Ještě je příliš brzy síťky složit, neboť stále nám může vletět během větrání nějaký hmyz do bytu, ale síťky s dírami také proti hmyzu neochrání. Jak ochránit sítě proti takovým náletům?

Více..