Archívy Březen 2015

S jarním úklidem si poradíte i bez drahých saponátů

Připadá vám, že jarní úklid, který se kvapem blíží, je rok od roku dražší a dražší? Určitě se moc nepletete, protože ceny stoupají v mnoha odvětvích a výjimkou samozřejmě nejsou ani saponáty a úklidové prostředky. Jak ušetřit? Můžete si vyzkoušet úklid podle receptů vašich babiček. Ty se musely obejít bez nejrůznějších moderních saponátů a vystačit si většinou s přírodnějšími prostředky. Přesto se nedá říct, že by jejich úklid byl horší, právě naopak.

Více..

Vychytávky do domácnosti: Kouzla z PET lahví

Obyčejná PET lahev. Kolik jich spotřebujete a vyhodíte (samozřejmě do kontejneru na plasty) za pouhý týden, měsíc či dokonce rok? A přesto může mít taková PET lahev v domácnosti spoustu dalšího využití. Podívejme se, jak se s nimi dá kouzlit. I ve vašem panelákovém bytě můžete využít PET lahve a trochu svérázným způsobem je recyklovat. Jednoduše si z nich vyrobíte šikovné pomocníky do domácnosti.

Více..

Udělejte si dřevěný koutek v panelákovém bytě

Patříte mezi milovníky přírody a při zařizování interiérů dáváte přednost přírodním materiálům jako je dřevo či kámen? Přitom bydlíte v panelovém domě a netušíte, jak obě dvě tyto záležitosti skloubit? Ukážeme vám, že to možné je. I v panelákovém bytě si můžete udělat svoji přírodní oázu a není to tak nesnadné, jak se možná na první pohled zdá.

Více..

Jak připravit byt na výměnu oken

Výměna starých dřevěných oken za nová plastová přináší zejména úsporu za ušetřenou energii na vytápění bytu a proto se rozhodně vyplatí. Aby ale výměna co nejméně zasáhla do chodu domácnosti a nebyly při ní poškozovány podlaha a nábytek, je třeba dodržovat několik zásad a na výměnu oken se dobře připravit. Poradíme vám, jak na to.

Více..

Jak pomoci v zimě ptáčkům

Jako malé dítě jsem často pozoroval malou ptačí budku na okně a sledoval sýkorky a jiné ptáčky, jak se v ní schovávali před větrem a třeskutou zimou nebo jak se k ní chodili v zimě nakrmit. Budka měla směrem do pokoje prosklený prostor, tak jsem době viděl na všechny ptáčky. A i dnes v zimě přikrmuji ptáčky, protože vím, že jim ne jen pomáhám přežít období s nedostatkem potravy, ale i proto, že se mi to v konečném důsledku vyplatí. Mám totiž zahradu.

Více..