Archívy Prosinec 2018

Hledáte nové bydlení v Praze? 3+1 věci, které nesmíte podcenit

Praha je velká a nabídka bydlení rozmanitá. A je logické, že některé lokality jsou pro život mnohem lepší než ostatní. Ale na co se zaměřit, až budete vybírat nový byt, až vám stávající přestane vyhovovat? Pokud vám jde o bydlení „na celý život“, nenechte se oslepit lákavou cenovkou. Mohou se za ní skrývat nedostatky, kterých se rekonstrukcí nezbavíte. Připravili jsme pro vás seznam základních pilířů výběru. Budete-li se ho držet, neprohloupíte.

Více..

Krátkodobým pronájmem bytu můžete slušně vydělávat i mimo sezónu. Jak na to?

Máte za sebou první rok krátkodobého pronájmu svého bytu přes Airbnb a došli jste k závěru, že během sezóny je zájem turistů podstatně větší než po zbytek roku? Máte pravdu, skutečně je to tak. Turismus závisí na několika základních faktorech a logicky mezi ně patří i sezónnost. Nabízí se však hned několik efektivních způsobů, jak z krátkodobého pronájmu vytěžit maximum i v době, kdy je v Praze podstatně méně turistů.

Více..

Nový spánek na staré posteli

Propadly jste kouzlu retro? Zajímá vás starší nábytek a rádi byste si ho do svého bytu pořídili? Často se jedná o zajímavé a kvalitní kousky, ale vyplatí se věnovat trochu úsilí i jejich obnově. Protože zejména staré postele mají vyležené matrace. Ale není to nic, s čím byste si neporadili.
 

Více..

Ekologické Vánoce: stromeček živý nebo umělý?

Vánoční stromek je u nás tradičním symbolem těchto zimních svátků. Dlouhá léta to byl skutečný živý stromek z lesa, ale poslední desetiletí se do popředí zájmu dostávají umělé vánoční stromky. Důvody jsou převážně dva. Že netřeba na poslední chvíli shánět jedličku a že umělý vánoční stromek je ekologický. Jak je to s tou ekologií dopravdy?

Více..

Plastová okna těsní dobře

Nejčastějším důvodem pro výměnu starých oken nejen v paneláku je jejich těsnost. Paradoxně je těsnost nových oken i nejčastější příčinou nových problémů, které se objeví po jejich výměně. Ani v předvánočním čase, který poznamenává intenzivně pečení a vaření, byste na to neměli zapomínat. Nezapomínejte větrat.
 

Více..