Archívy Listopad 2018

Soukromí nejen u okna

Všichni máme rádi velká okna, abychom měli dostatek denního světla v místnostech. Nejen proto, že chceme šetřit na umělém osvětlení. Denní světlo je mnohem příjemnější a rovnoměrně rozložené, takže se při něm dobře pracuje, dobře odpočívá i dobře čte. Na druhé straně bychom si rádi zachovali své soukromí doma a v práci nechceme být rozptylováni děním venku. Jak skloubit intimitu a přiměřené osvětlení?

Více..

Obraz z fotky

Interiér příbytku si každý z nás chce zpříjemnit a zařídit podle svého vkusu. Chceme se doma dobře cítit a chceme, aby byla domácnost jedinečná a vyzařovala naši osobnost. Kromě nábytku ve stylu, který oblibujeme, prostor dotvářejí i vkusné doplňky a výzdoba. Například obrazy. Pokud nejste sběratel originálů a nechcete mít stěny plné reprodukcí z hobby marketů, jaké máte možnosti?

Více..

Konec úrody i na balkónech

Pohled z okna ven v tomto čase dává tušit, že i když letošní léto bylo přinejmenším o dva měsíce delší, než po jiné roky, je nenávratně pryč. Podzim se hlásí svými ranními mlhami a sychravými dny a každé ráno se díváme teploměr, jestli nad ránem už nemrzlo. Pečlivé hospodyňky odkládají z balkonů okrasné letničky a před mrazem chrání trvalky. A ty šikovnější už vzali poslední úrodu ovoce a zeleniny z balkonů.

Více..